torsdag 6 februari 2014

Nya medlemmar sökes till min butik Textilt Uttryck!



































Jag söker nya medlemmar till min butik Textilt Uttryck, på Fjäderholmarna inför säsongen 2014. 

Fjäderholmarna ligger i Stockholmsskärgård. Man tar sig dit med en härlig båtfärd genom Stockholms inlopp på 30 minuter, slår all annan pendling med hästlängder. Tid för kontemplation eller spännande läsning. Slutmålet är Fjäderholmarna, platsen för min sommarbutik Textilt Uttryck.

Butiken har öppet från 1maj till den 7 september i år varje dag.


I butiken möts man av massor av textilt konsthantverk, med mycket retrokänsla. Här säljer jag mina och andra formgivares/ konsthantverkares produkter. Butiken brukar ofta bli härligt färgsprakande när den står färdig för att möta säsongen. 

Jag söker främst dig som jobbar med textil men kan också tänka mig andra områden som ännu inte är representerade på ön, t ex papper, luffarslöjd eller något annat spännande. Här kan du få vara med och sälja dina produkter och samtidigt njuta av utsikten över havet. Ibland måste man ju bara njuta av sommaren också och koppla av en stund... Många härliga stunder har avnjutits i min butik, här kan man nämligen få sova över också, när man jobbar sina dagar,  vilket gör att man kan njuta av fina sommarkvällar med havet som utsikt.

Hör av dig till mig om du är intresserad att sälja dina fina saker hos mig! 
Hoppas vi hörs!
anneliohlsson@hotmail.com

måndag 3 februari 2014

Formex från andra sidan...




I år gjorde jag Formex från andra sidan, som utställare! Roligt var det och mycket jobb, en alldeles speciell känsla. Så mycket jobb i månader innan med mönster som sedan sattes på produkter. All nervös väntan innan produkterna kom från fabriken. Så många små delmoment som kan gå fel i slut resultatet. Alla varor kom förstås precis innan mässan, det var bara och hålla andan och hoppas på det bästa. Med tanke på att det är första gången som jag jobbar så här mot fabriker och inte har kontrollen själv hela vägen till slutförd produkt, så blev det riktigt bra. Många frågor och många beslut har tagits under arbetets gång. Att ta alla beslut var nog tuffast. Ska jag ha den färgen eller den nyansen, ska linjen vara så här tjock eller så här tunn. Hur ska montern se ut, ska jag ha en folder, vad ska produkterna kosta... miljoner frågor som jag var tvungen att ha svaret på. Det var som att gå en kurs i superspeed som en vän sade, jag har lärt mig så mycket. Att stå på själva mässan var nervöst men kul, som tur var fick jag mycket positiva kommentarer och bra respons. Jag träffade massor av nya härliga människor som gav mig massor av energi, dagarna på Formex rusade iväg.

Allting blev också mycket trevligare av alla goda grannar som omgav mig på mässan. Några alldeles nya som jag och några riktigt rutinerade. Men alla lika goa och glada, alla delade med sig frikostigt av sina goda humör och tips och trix. Det var verkligen en häftig upplevelse.
Så här efteråt känns det nästan tomt…en overklighets känsla som om det aldrig har hänt...

Jag gjorde ett litet bildcollage av de närmsta goa grannarna.Tina Hellman Lena Nyström Kajsa Stenfelt Carina Björk  Linda Isaksson  

Nu pågår en massa efterarbete bland annat med en webbshop franatillo.tictail.com Jag har skapat mönster utifrån minnen, känslor och miljöer som jag passerat genom livet. Mönstren är färgglada, enkla och ofta geometriska, men också som illustrationer av miljöer, alla har fått bilda mönster på mina produkter. Hoppas du blir nyfiken och tittar in i min webbshop, där kommer mina produkter finnas för försäljning inom kort!